31-08-06

Maria Balteira, Rias Baixas 2005

De Albariño dus. Ik had er me heel wat bij voorgesteld, temeer omdat ik nog nooit een wijn dronk van dat soort druiven. Valt dat dus toch wel een klein beetje tegen…
Eigenlijk ging het al een beetje mis bij het openen van de fles. De mooie, stijlvolle, bruine (!) fles is afgesloten met een goedkoop rosékurkje met bovendien – tja, hoe noem je dat? – een drukfout. Want in plaats van Maria Balteira heet de madam op de kurk opeens Masia. Een Spaans woordspelletje van de kurkendrukker waar ik de Iberische finesse niet van snap? Misschien is het dat wel…
Volgens het etiket zouden in de neus voornamelijk bloemen en rijpe appels moeten zitten. De bloemen vond ik al helemaal niet en de rijpe appels… Ik had eerder een indruk van boenwas of honing. Maar vooral de citrusgeuren kwamen fel uit het glas. Samengevat: mooie neus, maar niet erg complex en zeker niet origineel.
In de mond geeft de wijn wat hij volgens de boekjes moet geven: mooie en fijne zuren. Niet zo zuur als bijvoorbeeld een sauvignon blanc, maar de albariño komt toch flink in de buurt van de bekkentrekkerdruif. Verder zet voornamelijk de citrus zich door in de smaak. Maar ook hier weer: weinig complex en zelfs een beetje dun.
Een ware ontdekking is deze wijn dus zeker niet. Maar als je hem zoals wij vanmiddag kunt proeven in een waterzonnetje tijdens de somberste maand sinds mensenheugenis, dan is hij zijn vijf euro zeker waard.

PvdW ( 29 08 06 )

Xgrapes

 

19:21 Gepost door vinejo in Wit ( droog ) | Permalink | Commentaren (6) | Tags: pvdw |  Facebook |

Commentaren

MARIA BALTEIRA ALBARINO WIJN WAAR KOOP JE DEZE WIJN

Gepost door: DE DYCKER WILLY | 29-09-06

Hij was tijdelijk ( vorige maand )in aanbieding in de ALDI.
Waarschijnlijk hebben sommige winkels hem nog in voorraad.

Gepost door: vinejo | 30-09-06

u kent waarschijnlijk niks van wijn!!!
het is een heel zuivere wijn en zeker voor deze prijs is er weinig beter te vinden,het zelfde miscchien wel maar beter zeker niet!!

Gepost door: daelemans | 02-06-11

Dag daelemans, ik zal dit melden aan de auteur van dit stukje, PvdW.

U kan dit ook zelf doen, hij is sommelier conseil en baat een wijnwinkeltje uit:
hier kan u hem contacteren:
http://www.dewijnzolder.be/

Gepost door: vinejo | 02-06-11

Dag daelemans, ik zal dit melden aan de auteur van dit stukje, PvdW. U kan dit ook zelf doen, hij is sommelier conseil en baat een wijnwinkeltje uit: hier kan u hem contacteren: http://www.dewijnzolder.be/

Gepost door: vinejo | 02-06-11

Dag daelemans, ik zal dit melden aan de auteur van dit stukje, PvdW. U kan dit ook zelf doen, hij is sommelier conseil en baat een wijnwinkeltje uit: hier kan u hem contacteren: http://www.dewijnzolder.be/"

Gepost door: vinejo | 02-06-11

De commentaren zijn gesloten.