06-09-08

Château Branda, Puisseguin-St-Emilion 2002

Een tijdje geleden las ik iets over Château Branda (Puisseguin-St-Emilion) op vinejo' s wijnblog.
De 2002 was inderdaad (nog) verkrijgbaar in Aldi voor minder dan 8 euro.
Ik ben meestal  nogal sceptisch voor de wijnen die daar en masse worden aangeboden. Waar komen ze vandaan ? Hoelang hebben ze in de container gestaan? Zijn het speciale Aldi-cuvées?

Branda250
Wel, deze fles was verdomd lekker ! Sinds jaren door Parker geplaatst in de categorie : 80-89 “above average”, met die score kan ik het eens zijn.

Een granaatrode wijn met enige spanning zelfs, mooi rijp fruit (let wel 2002 ?!), rode krieken, rijpe en milde tannine, een fluwelige rondeur van merlot en een krispe frisheid van cabernet franc, de cab sauvignon uitte zich dan weer met lichte grafiettonen. Een kleine aardse ondertoon bevestigde de bordeaux-blend. De typische elementen zijn er, de viticulteur biedt hier een zuiver en lekker product aan voor een fractie van de prijs die je voor grotere domeinen neertelt (zonder dat de kwaliteit daar in evenredigheid is).

Geen grootse wijn, maar prijs/kwaliteit zeker een stip waard. En nu vlot drinkbaar. In heel wat doorsnee restaurants zou dit best op de kaart kunnen !

Jan

Xgrapes