27-10-08

Les Hauts de Bassanel Minervois 2005

Een proever van wie ik de naam zonder steekpenningen niet zal prijsgeven beloofde zijn wijnpassie op te zeggen mocht blijken dat wat ie daarna in zijn glas kreeg Frans was...Hij zoekt nu naar medegeïnteresseerden voor de kweek van hangoorkonijntjes. Les Hauts de Bassanel 2005 die ik uit de Minervois meenam wou ik al lang eens tussen een aantal (duurdere) grote wijnen laten proeven, en mijn verwachtingen werden ruim ingelost. Voor nog geen 15 euro is dit een klepper van formaat, enorm sappig met veel fruit, florale toetsen en mooi hout. Erik (onze syrahfan bij uitstek) was het delirium nabij.

Xgrapes

17:36 Gepost door vinejo in Languedoc Roussillon | Permalink | Commentaren (1) | Tags: minervois |  Facebook |

Commentaren

top van de top verdwijnt... Les Hauts de Bassanel is een prachtige evenwichtige wijn. Ik ken de jaargangen 2004-2005-2006. Van de 3000 fl die jaarlijks gemaakt zijn mocht ik er zo' n 1500 importeren. Mijn klanten lopen weg met de wijn vanwege zijn complexiteit, maar vooral zijn evenwichtigheid. Wat vreselijk jammer, dat de eigenaar het kasteel verkocht om de nieuwe eigenaar de kans te geven er een golfbaan van te maken. Dan te bedenken dat de gehele oogst 2007, die uiteraard van topkwaliteit was, in zijn geheel naar de cooperatie is gegaan...
Ook de basiswijn La Chapelle is van een heerlijke kwaliteit. Hiervan ken ik de 2001 en 2003. Wijnen die heerlijk rijp zijn met een ' mestgeur' , maar perfect bij wild passen.
De oenoloog van deze wijn maakt ook Chateau Anglade in de Faugeres. Deze wijnboer bezocht ik en ik importeer nu reeds deze wijn exclusief voor Nederland.
Een ware opvolger van een grote wijn.

Gepost door: frans | 17-01-10

De commentaren zijn gesloten.