27-10-08

Montrose St Estephe 2002

Montrose St Estephe  2002
Ik kan u een raad geven wanneer u zulke wijnen
jong wil proeven.
Open ze twee dagen op voorhand.
Indien de wijn lekker is (of onmiddellijk fantastisch, zoals de Dominus) sluit hem weer mooi af, zet hem op een koele plek en blijf ervan tot u hem gaat schenken.
Indien de wijn  tegenvalt (zoals deze Montrose die gesloten was en banaal en kort leek), zet hem eveneens weg maar proef hem opnieuw de volgende dag.
Valt ie dan mee, geen probleem, afsluiten en koel plaatsen, valt hij nog steeds tegen (terwijl je er enorm veel van verwacht), dan is er een drastische maar zeer efficiente methode (waarvoor velen aarzelen om ze toe te passen): karaferen!
Maar dan wel: LANG karaferen!
Jawel, deze Montrose onderging een bruuske zuurstofkuur van meer dan 15 uur en werd  3 uur vóór het schenken terug in de fles gegoten. U kan zien aan de scores dat deze wijn volledig was opengebloeid.
Een klassieke, krachtige, prachtige topBordeaux.
Mocht u twijfelen aan deze techniek, ooit las ik op de site van Poyferré dat men aanraadde elk van hun wijnen
van na 1998 minstens 12 uur te karaferen alvorens ze (zo jong) te proeven.
92,25
(92 92 94 91)

Xgrapes

17:56 Gepost door vinejo in Médoc , Graves 2001, 2002 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: montrose |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.