27-10-08

Chateau d’ Aighuile Querre, Cotes de Castillon 2006

Chateau d’ Aighuile Querre, Cotes de Castillon 2006: Zeer pure neus met klein rood en zwart fruit, bijna mineralig, complex. Een zeer elegant mondgevoel met geraffineerde smaak. Na een tijdje ook -het voor merlot typische- vruchtengebak, zeker in de afdronk.
De wijn van de avond voor iedereen (8€) 90

Xgrapes

18:03 Gepost door vinejo in Libourne 2005, 2006 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Chateau Richelieu, Fronsac 2005


richelieu


Door onze zeilfanaat gekozen op etiket wat, het moet gezegd, stijlvol is. Stoffige neus, waaruit rood fruit, thijm en munt komen piepen. In de mond bijt deze wijn aan je tanden, niet door de tannines  maar door de hoge zuren. Zelfde impressies als bij de Camensac, romig en soepel,  iéts meer charme maar toch ook te weinig complexiteit. Wat vanille in de afdronk, een heel licht droogtrekkend gevoel én definitively een klein bittertje. Waren bij Camensac de tannines 100% rijp, dan is dat hier misschien maar 90%...
Deze wijn hééft iets, maar het komt er nog niet uit. Beetje Caroline Gennez dus.(februari 2008)

Xgrapes

17:11 Gepost door vinejo in Libourne 2005, 2006 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fronsac 2005 |  Facebook |

Cote montpezat, Cotes de Castillon cuvée Compostelle 2005

Tegen beter weten in (blijf van je 2005 af!) opende ik vorige week toch nog eens een flesje uit het beste oogstjaar sedert het jaar waarin Parker naam maakte, 1982.
En kijk, ik dronk
één vd meer toegankelijkere 2005 s die ik al proefde...
Cote montpezat, Cotes de Castillon  cuvée Compostelle 2005: dagje laten openstaan, koffie, kruidig ( munt), animaal ( leder), heel gestoffeerde neus. De mond is iets lichter maar zeer aangenaam tot plots op het eind zuren en tannines vechten voor een plaatsje op je tonghepitheel.
Echt typisch 2005. Vier flesjes kopen, eentje proeven, de rest minstens 5 jaar wegleggen. Oogstjaar 2005 hamsteren is zeker geen slecht idee. 

montpezat

Xgrapes

16:52 Gepost door vinejo in Libourne 2005, 2006 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |